Piše: Tijana Pavlović

Deo članova udruženja „Centar za marginu“, okupljen oko organizacije žurke „Danas 13, sutra 30“ organizovao je u sredu, 30. septembra, humanitarni muzički kviz „Vesele dvehiljadite“, u partnerstvu sa udruženjem „Obrati pažnju“. Kviz je održan u pabu „Oblak u pantalonama“, a prikupljen novac, u iznosu od 25.500 dinara, udruženje „Obrati pažnju“ uplatilo je na račun Marka Markovića koji boluje od Hočkinovog limfoma.

Ovo udruženje već godinu dana organizuje humanitarne kvizove na kojima prikuplja novac za one kojima je to najpotrebnije, a kviz „Vesele dvehiljadite“ prvi je kviz na kome su se naši članovi našli u ulozi organizatora, umesto učesnika, kao što je to bio slučaj do sada.

Kviz je bio podeljen u dva poluvremena, između kojih su bili DJ setovi sa najvećim hitovima po kojima je poznata žurka „Danas 13, sutra 30“ koja se regularno organizuje u Tok baru u Beogradu. Kviz-žurka, kako je organizatori nazivaju, trajala je nešto više od tri sata, a tri ekipe koje su pokazale najveće muzičko znanje, ali i poznavanje dešavanja iz prethodne decenije, nagrađene su medaljama. Prvoplasirana ekipa „Kul and D Geng“ osvojila je i ručno rađene šolje sa motivima po izboru, koje dodeljuje @NonMuggle.art, ali i specijalnu nagradu žurke „Danas 13, sutra 30“ u vidu postera i audio i video CD-ova iz vremena ranih dvehiljaditih godina, što je bila nagrada za tim koji je imao sve tačne odgovore u oblasti „Vode se kao nestali“. Ova oblast sadržala je zaboravljene hitove koje su tih godina izvodili izvođači koji više nisu na muzičkoj sceni. Iste poklone od ove žurke, kao i titulu najveselije ekipe, kući je poneo tim „Dotraki“, koji je u gustom finišu završio na četvrtom mestu glavne tabele.

Ukoliko želite da uz zabavu i dobro raspoloženje nekom pomognete, pozivamo vas da pratite ostale aktivnosti udruženja „Obrati pažnju“, a donacije onima kojima je to najpotrebnije možete uputiti i putem humanitarnih fondacija, poput fondacije „Budi human“ koja prikuplja novac i za Marka Markovića.

Vesela atmosfera
Foto: Tijana Pavlović