Naši predavači i predavačice

Više od trideset predavača i predavačica do sada je bilo deo kurikuluma naše Škole. Hvala svima na podršci i saradnji!

 

Nemanja Marinović
Menadžer programa i predavač. Specijalizovan u polju sociologije medija, etike, reprezentacije manjina, analize medijskih sadržaja i sadržaja masovne kulture (film, muzika, animirani film).

Aleksandra Ivanković
Istraživačica Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) od  decembra 2017. godine. Predaje na temu fact checkinga i prepoznavanja lažnih vesti.

Aleksandra Nikšić
Novinarka, nekadašnja urednica portala VICE Srbija, danas urednica vesti u redakciji BBC News Srbija. Predavačica na temu vesti kao novinske forme i prepoznavanja lažnih vesti u medijima.

Ana Cvetković
antropološkinja, aktivistkinja, feministkinja. Jedna od osnivačica CZM. Stručna u polju online aktivizima.

Dr Ana Stevanović
Doktorirala na FDU na temu psihologije menadžmenta i liderstva. Poslanica u Narodnoj skupštini. Predaje na temu medijske etike i strukture medija.

Andrej Cvetić
Sociolog i društveni aktivista. Predavač na temu društvenih i političkih pokreta, njihovog razvoja i današnjih implikacija.

Bojan Perkov
Istraživać SHARE fondacije. Posebno zainteresovan za oblast digitalnih prava i sloboda u Srbiji, slobode izražavanja na internetu, cenzure i digitalne bezbednosti, o čemu i predaje u Školi.

Dragana Sretenović
Diplomirana novinarka, trenutno radi kao koordinatorka za komunikacije u BIRN Srbija. Ispred projekta Young media koji sprovodi DW Akademija polaznicima Škole održala je predavanje o pisanju pritužbi Savetu za štampu.

Dragana Vučković
novinarka, aktivistkinja. Trenutno radi u Centru za integraciju mladih koji se bavi decom uključenom u život i rad na ulici. Predaje na temu prikaza manjina u medijima.

Dušan Ružić
student Fakulteta bezbednosti. Uže polje interesovanja narativi ekstremizma i populizma u srpskom medijskom diskursu.

Hristina Cvetinčanin Knežević
Sociološkinja, studentkinja doktorskih studija na studijama roda. Istraživačica Centra za ženske studije.

Isidora Petrović
Apsolventkinja sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nekadašnja članica je uredništva srpskog izdanja časopisa Le monde diplomatique, trenutno angažovana u fondaciji Jelena Šantić.

Jelena Ostojić
novinarka, alumnistkinja Škole medijske pismenosti. Saradnica brojnih kulturnih portala. Predaje na temu alternativnih muzičkih pravaca.

Dr Jelena Višnjić
Studije roda. Osnivačica festivala feminističke kulture i akcije BeFem. Autorka naučnog rada “Politike rekonstrukcije identiteta turbo folka u savremenoj Srbiji” što je i tema njenih predavanja u Školi.

Jovana Gligorijević
Novinarka i pomoćnica glavnog urednika nedeljnika Vreme. Predaje na temu medijske etike i slobode medija u Srbiji.

Jovana Netković
Komunikološkinja, aktivistkinja i feministkinja. Jedna od osnivačica i prva direktorka Centra za marginu.

Maja Mitić
Glumica, angažovana u Centru za pozorišna istraživanja Dah teatar. Predaje na temu društveno angažovanog teatra.

Marija Antić
Novinarka. Trenutno zaposlena na televiziji N1. Predaje na temu televizijskog novinarstva. Angažovana u grupi Novinarke protiv nasilja.

Milan Aranđelović
Pisac i urednik magazina za promociju čitanja Bookvar. Autor knjiga “Labudoliki paunovi moraju umreti” i “Balada meda i krvi”. Pasionirani fan stripa, što je i tema njegovih predavanja u Školi.

Milica Batričević
Sociološkinja, feministkinja i jedna od osnivačica CZM. Autorka videa “Ogledalo roda u reklamama”, a rodna perspektiva advertajzinga je i tema njenih predavanja u Školi. 

Minja Bogavac
Diplomirala dramaturgiju na FDU. Autorka mnogih društveno angažovanih komada (Crvena, Dragi tata, 3,4,sad…) i scenaristkinja filma “Pored mene” i drugih.

Melina Pota
Scenaristkinja, poznata po filmovima “Ivan”, “Klopka” i “Krugovi”. Predavala na temu uloge filma u suočavanju sa prošlošću.

Nataša Tasić Knežević
prva operska pevačica romskog porekla u Srbiji. Solistkinja Narodnog pozorišta u Novom Sadu. Predaje na temu romske kulture i umetnosti.

Paulius Smaliukas (Lithuania)
Specijalni gost, student iz Litvanije, koji je studentima govorio o položaju medija i medijskim slobodama u svojoj zemlji.

Sajsi MC
Reperka, aktivistkinja i zagovornica ljudskih prava. Gošća na predavanju o pop muzici i političkoj agendi.

Sanja Pavlović
Novinarka, feministkinja, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra, organizacija koja pomaže ženama koje su preživele nasilje.

Saša Dragojlo
Novinar Insajdera, predavač u Centru za politike emancipacije. Autor tekstova za portal Mašina i mnoge druge novinske portale. Predaje na temu strukture i vlasništva nad medijima.

Selena Radović
Sociološkinja, istraživačica angažovana u Institutu za sociološka istraživanja i društvenu teoriju. Asistentkinja na katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta. Autorka naučnih radova na temu rodnih odnosa u turbofolku i rodnih uloga u Dizniju.

Snežana Milin-Perković
Doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Autorka naučnog rada o rijaliti programima u Srbiji i neprimerenom sadržaju i mejkover emisijama.

Stevan Filipović
Režiser, diplomirao na FDU na filmu “Šejtanov ratnik”. Režiser nagrađivanih filmova “Šišanje” i “Pored mene”.

Tamara Skrozza
Novinarka nedeljnika Vreme. Dobitnica velikog broja nagrada, borkinja za medijske slobode. Predavačica na temu medijske etike i slobode medija u Srbiji.

Uroš Đurović
Student FPN i alumnista Škole. U okviru Škole istraživao teme orijentalizma, što je nastavio i na fakultetu, a na temu orijentalizma u pop kulturi predaje u okviru Škole.

Vedrana Lacmanović
Feministkinja, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra koji radi sa ženama žrtvama nasilja. Predaje na temu medijske reprezentacije nasilja prema ženema.