Udruženje građana „Centar za marginu“ otvara konkurs za saradnike i saradnice na online magazinu „Promaja“, koji objavljujemo u okviru programa „Škola medijske pismenosti“ i za cilj ima jačanje kapaciteta mladih za praćenje, analizu i proizvodnju medijskog sadržaja. „Promaja“ je društveno odgovorni magazin koji je nastao iz potrebe da se prostor pruži mladim ljudima, neafirmisanim autorima i autorkama i da se njihov glas čuje.

Ukoliko volite da pišete i analizirate goruća društvena pitanja, a ne znate gde bi to moglo biti objavljeno, ili se bavite društveno angažovanom fotografijom – „Promaja“ je pravo mesto za vas!

Konkurs je otvoren za dve pozicije:

  1. Novinar – pisanje članaka, kolumni, analiza, izveštaja, reportaža ili intervjuisanje relevantnih aktera (oblasti društvo, politika, ljudska prava, kultura, popularna kultura i slično). Diploma novinarstva nije uslov, niti je konkurs otvoren samo za studente/kinje novinarstva, štaviše osnažujemo jako i mlade iz drugih oblasti i mlade koji su u aktivizmu da se prijave na naš konkurs. Međutim, neophodno je elementarno poznavanje gore navedenih formi i stilova, kao i poznavanje i poštovanje etičkih pravila sadržanih u Kodeksu novinara Srbije.
  2. Fotograf/fotoreporter/ilustrator – za autore umetničkih ili aktivističkih fotografija i ilustracija koje obrađuju relevantne društvene teme koje možemo objavljivati u sklopu tekstova u magazinu ili kao ilustracije, editorijale, foto-priče i slično.

„Promaja“ je u potpunosti volonterski projekat i angažman u realizaciji magazina i kreiranju sadržaja ne podrazumeva novčanu naknadu. Angažman podrazumeva jedan tekst na mesečnom nivou za osobe angažovane na poziciji novinara, dok se za drugu poziciju dinamika dogovora individualno.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, prijavite se putem mejla office@czm.org.rs slanjem sledećih informacija:

  • Za poziciju novinara: CV i kratko motivaciono pismo u kome ćete objasniti prethodno iskustvo, teme koje vas interesuju i koje biste obrađivali i makar 3 vaša autorska teksta (objavljena ili neobjavljena) u prilogu
  • Za poziciju fotografa/reportera/ilustratora: CV i portfolio sa ranijim radovima (ili makar 3 društveno angažovane autorske fotografije/ilustracije u prilogu)

Neophodno je u telu mejla naznačiti kontakt podatke, kako bi vam se u najbržom roku javili i dogovorili dalje korake. Radujemo se vašim prijavama i saradnji!

Konkurs je otvoren do 10. januara.