Na ceremoniji održanoj u “Medija centru” 15. decembra, dvadeset i jedan polaznik/ca naše Škole nagrađen je sertifikatom za uspešno završen program. Ceremonija je usledila nakon radionice “Kako podneti žalbu Savetu za Štampu” koju je održala Dragana Sretenović (BIRN) ispred projekta  “Young Media” koji sprovodi DW Akademija, koja je prepoznala našu organizaciju kao saradnike u borbi protiv kršenja Kodeksa novinara Srbije i borbi za kvalitetnije izveštavanje. Zahvaljujemo se DW Akademiji, Savetu za štampu i Dragani Sretenović na poverenju koje su nam ukazali.

Studenti su učestvovali na 20 predavanja i radionica, napisali veliki broj samostalnih tekstova koji su objavljivani u našem online magazinu “Promaja” i organizovali tribinu “Seksualno nasilje: zakon jače(g)” koja je održana na otvaranju desetog međunarodnog festivala kvir filma “Merlinka”.

Osim redovnih predavanja, ove godine smo imali čast da ugostimo Jovanu Gligorijević (Vreme), Aleksandru Ivanković (CRTA), Bojana Perkova (SHARE fondacija), Jelenu Višnjić (BeFem), Milicu Batričević (CZM), Selenu Radović (Institut za sociologiju i društvenu teoriju), opersku pevačicu Natašu Tasić Knežević, doktorantkinju FPN Snežanu Milin Perković, studenta Fakulteta bezbednosti Dušana Ružića, kao i alumniste Škole medijske pismenosti Uroša Đurovića i Nikolu Petrovića.