Od 18-20. maja u Beogradu će se održati druga po redu međunarodna konferencija u organizaciji “Centra za marginu”, pod nazivom “Composing the canvas of integrity”.

Konferencija je deo “The Global Human Rights Forums” programa koji smo pokrenuli 2016. godine u cilju podizanja svesti o gorućim pitanjima iz domena ljudskih prava, otvaranja dijaloga i pronalaženja rešenja za ključne izazove. Pokretanjem Foruma želimo da uspostavimo uticajan brend sa potencijalom da bude katalizator budućih promena i omogućimo stvaranje efikasne platforme za umrežavanje aktera različitih kulturnih i društvenih konteksta i uverenja.

Ovog maja u Beogradu će se okupiti akademici, istraživači, studenti, aktivisti nevladinog sektora i drugi stručnjaci iz domena ljudskih prava iz celog sveta, a teme o kojima ćemo govoriti su: privatizacija izvora vode, slobodniji mediji kao stožer ljudskih prava, legalizacija ulja kanabisa u medicinske svrhe, očuvanje osećanja poštovanja i saosećanja u zemljama balkanske rute, moderne diktature i terorizam. Osim redovnih panela, učesnici i učesnice imaće mogućnost prezentovanja svojih radova u okviru panela učesnika, kao i da učestvuju u Živoj biblioteci.

Prva konferencija pod nazivom “Decoding Patterns of Privilege” održana je u Beogradu 20-22. oktobra 2016.godine i okupila je učesnike i učesnice sa četiri kontinenta i 18 zemalja – od Brazila i Čilea, SAD-a i Kanade, preko Litvanije, Nemačke, Austrije… do Turske, Emirata i Sirije. Na konferenciji je govorilo 19 govornika i govornica iz 8 zemalja. Program je bio sačinjen od 17 sati akademskog sadržaja i više od 12 sati društvenih aktivnosti.

Više o konferenciji možete pročitati na zvaničnom sajtu konferencije.